For å gi splitter nye Nissan Navara noe å bryne seg på, tok Vestlandske-­‐Auto den like godt med på en topptur i alpinanlegget på Stranda Skisenter.

‐Det er sjelden man tester biler og ender opp med en slik fantastisk utsikt på 1042 meters høyde, sier testpiloten, Vestlandske-­Autos egen Joakim Storvik Leifseth.


Panoramautsikt

Toppturen med den robuste Nissan Navara endte ved restaurant Paviljongen Roalden med fantastisk panoramautsikt over Stranda og Storfjorden. Utenom skisesongen er det ikke biler, men Gondolbanen som frakter folk så høyt til fjells for toppturer og eller Paviljong-­‐besøk.

 

Sjekk toppturen

På videosnutten på vår facebookside kan du få et glimt av den tøffe, men svært så elegante arbeidshestens tur i Sunnmørsalpene med stupbratte fjellsider og vanvittig utsikt til fjord og fjell.

 

Null problemer

Nye Nissan Navara har fått strålende omtaler i biltester som her på Din Side. Barske Navara er pickupen som oppfører seg som en personbil, ser nesten ut som en personbil og er like komfortabel som en personbil med et tøft og sporty utseende.

‐Null problemer. Bilen taklet den humpete og grove steinveien opp til Paviljongen veldig greit, forteller Storvik Leifseth.

 

Automat

Han tok den alpine bilturen med den eksklusive Tekna-­utgaven med topp utstyrsnivå, 190 hester og en 7 trinns automatkasse. Under krevende kjøring gjør automatkassen kjøringen mindre krevende og  man har  bedre kontroll.

 

Elegant «arbeidsbil»

Interiøret i nye Navara er trivelig å oppholde seg i og det er lite som minner om en arbeidsbil. Den 2.3 liters firesylindrede dieselmotoren får du i to versjoner med enten 160 hestekrefter eller 190 hester, og en manuell 6-­‐trinns girkasse eller en 7-­trinns automat. Firehjulsdriften styres elektronisk fra et hjul i midtkonsollen. Standard drift er bakhjulsdrift.

-­Nye Navara kommer med helt nytt design og motor sammenliknet med forrige modell som kom på midten av 2000-­tallet, forteller Joakim.

 

Femseter

Navara leveres i fire forskjellige utstyrsversjoner – Visia, Acenta, N-­Connect og Tekna. Vil du ha Navara som familiebil slår avgiftsnivået her til lands inn, og du må betale rundt 250 000 ekstra for å ha fem seter i dobbeltkabinen.

 

Bilen er like populær som privatbil som bil brukt i næring.