Henrik Krogstad har kjørt bare bedre og bedre i RallyXNordic serien, og i helgen klatret han helt til topps!

 

Første seier!

Foran 12 000 tilskuere på en "ombygd" Solvalla travbane i Stockholm, gjør Henrik nesten rent bord i sitt tredje løp i den skandinaviske serien RallyX Nordic, klasse Supercar Lites! Etter helgens triumf klatret Henrik opp til en knallsterk tredjeplass sammenlagt, med bare 3 poeng opp til førsteplassen!


Kvalifisering

Nok en gang skal Henrik prøve seg på en, for ham, ny og ukjent bane. Han kjører en knallsterk treningsrude, og noterer seg bestetid på første trening. 
I kvalifiseringsrunden, har man endret startprosedyren fra hva førerne er vant med fra de tidligere rundene, noe som fører til at Henrik og en bil til blir stående igjen på startstreken i den tro at noen har tjuvstartet. Etter at dette skjer to ganger på rad, får til slutt banemannskapet oppklart misforståelsen, og bilene kommer seg i veg.

Når starten endelig går, kommer Henrik godt i gang. Dessverre får Henrik problem med motoren på en av de siste rundene, og han blir stående en stund før han kommer i gang igjen. Dermed blir det ingen topptid i kvalifiseringen, og i tillegg får henrik 30 sekunder tidsstraff for å ha misforstått startprosedyren.
Dermed ligger Henrik sist etter første kvalifisering, og har fått alt annet enn en optimal start på dagen.
 
 

Derfra kan det kun gå oppver!

I andre kvalifisering snur lykken, Henrik går først ut fra start og blir liggende i tet hele vien. Han tar alternativsporet på siste runde, og krysser mållinjen med god margin ned til andreplassen! Bestetid totalt, gir beste startsport i tredje kvalifisering!

Tredje kvalifisering blir nesten som en reprise av den foregående, starten går og Henrik går i tet. Han opparbeider seg en stor nok luke til alternativspor på siste runde, og nok en gang krysser han mållinjen med god margin ned til andreplass og teamkamerat William Nilsson.
Bestetid i tredje kvalifisering gir nok poeng til startspor nr.1 i semi-finale nr 2, og dermed har Henrik kjørt seg opp til et veldig godt utgangspunkt foran finalene, noe Henrik merker godt på kroppen.
 

Finaler:

I semifinalen får Henrik nok en gang en god start, og går først inn i første sving. Henrik kjører godt, og holder på førsteplassen, med en luke bakover som bare vokser og vokser. Han tar alternativsporet på siste runde igjen, og går over mål som første mann! På grunn av poeng fra innledende runder får Henrik beste startspor i finalen. 

I finalen får Henrik en knallgod start, og er nok en gang først inn i første sving! Plutselig blir løpet stoppet, og ingen får beskjed om hvorfor. Førerne må gjøre seg klar for ny start. Denne gangen får Henrik en litt dårligere start, og går inn i første sving som nr 2. Han "henger seg fast" på bilen foran. Når bilen foran går i alternativsporet på andre runde, går Henrik opp i tet og får kjøre sitt eget tempo videre. Henrik kjører knallsterkt, og får laget stor nok luke til å ta alternativsporet på nest siste runde. Herfra og inn er det ingen tvil. Henrik tar sin første seier i RallyXNordic!!
 

"Et av mine største høydepunkter i karrieren!"

"Det har vært en helt fantastisk helg her på Solvalla!" er kommentaren fra Henrik etter løpene. "Jeg hadde ikke trodd dette etter alt styret i første kvalifisering, med tidsstraff og motorstopp. Banen passet meg bra og jeg fant flyten fort. Det å ta min første rallycross seier her, midt i Stockholm, og foran 12 000 tilskuere, er bare helt fantastisk! Ubeskrivelig! Nå må vi bare fortsette å holde flyten for å kjempe om seier sammenlagt i serien!", er den spontane kommentaren fra vinneren!

Sammenlagt har Henrik nå klartert opp på tredjeplass, med bare tre poeng opp til førsteplassen.
 
For ytterligere kommentarer fra Henrik, ring direkte: +47 97665750

FOTO: Tony Welam
 

Mesterskapstabellen i RallyX Nordic


SuperCar Lites:

1. William Nilsson 74 p 
2. Simon Olofsson 72 p
3. Henrik M Krogstad 71 p 
4. Viktor Johansson 53 p
5. Sondre Evjen 49 p 
6. Vasiliy Gryazin 38 p
7. Thomas Holmen 35 p
8. Anders Michalak 31 p
9. Glenn Haug 29 p
10. Sandra Hultgren 28 p