Komiker Terje Sporsem går fra krig til religion i sitt nye show. Og fra Mercedes til Ford med sin nye bil.

For nå har artisten, programlederen og komikeren også blitt ambassadør – for Ford og Vestlandske Auto.
Med ny bil og en liten dose premierenerver er han klar til å gi full gass i sitt nye show «Religion». I to uker på Oslo Nye Centralteatret skal han vise at religion kan være latterlig morsomt. Deretter skal han turnere Norge rundt. 

Bibelen og Koranen
I sitt forrige show harselerte han med krig og fikk strålende anmeldelser. Nå er det altså religion. Svære temaer som han har satt seg grundig inn i. I to og et halvt år har han dypdykket i både Bibelen og Koranen. Begge lest fra perm til perm. 
- Skal jeg tulle med dette, må jeg også kunne det. Det er også litt i respekt for de som faktisk tror på dette her, sier Terje.
Når det er sagt nøler han ikke med å omtale det gamle testamentet som en forferdelig bok. Og at han selv nok har lest skriften grundigere og bedre enn mange troende som ifølge Sporsem synes å ha en besynderlig evne til å plukke litt her og der for å få fasiten til å stemme.
- Men i showet harselerer jeg også med ikke-troende, ateister og humanetikere, presiserer Terje Sporsem som blir 41 år på selveste nasjonaldagen.

Religion og krig
For komikeren var religion et naturlig tema i forlengelsen av krig. Mange kriger bunner nettopp i religion. Og dermed var det bare å gyve løs på et nytt show. Det bygger han på to bøker som har fått så mange til å tro på det utrolige, dyrke det usynlige, frykte det uvirkelige og gjøre det utenkelige.

Blodig alvor
- For noen er religion bokstavelig talt blodig alvor. Du er ikke redd for å hisse på deg de mest fanatiske?
- Nei, ikke etter at jeg skaffet meg en Ford Kuga. Den er trygg og rask nok til at jeg kan stikke av, ler komikeren som selv omtaler seg som en godt opplyst hedning. Om noen skulle føle seg provosert synes han å ta det med knusende ro.

Smakebiter
Smakebiter av forestillingen «Religion» er testet ut på publikum og både Terje Sporsem og regissør Per Olav Sørensen har stor tro på at showet vil toppe det forrige. Innimellom prøver, Gud og Allah var 40-åringen i Ålesund for å hente sin nye bil.  Sporsem kjører lengre enn langt i jobbsammenheng og trives best i biler med en viss bakkeklarering og god oversikt. Men etter å ha kjørt rundt i store, dyre biler som slukte drivstoff, følte han seg etter hvert som et miljøsvin blant de mange elbilene i Oslo.

Han har gjort noen jobber for Ford og Vestlandske Auto og benyttet anledningen til å si at han vurderte å bytte bil. Dermed var veien kort til førersetet i en Ford Kuga.  

Ford Kuga
- Riktignok er også det en SUV, men mindre og med et langt lavere forbruk. Jeg har aldri vært noen bilfreak. Men jeg vet hva jeg liker og ikke liker – også etter en prøvetur. Ford Kuga falt i smak. Den er godt utstyrt, nydelig å kjøre og virker stor uten å være det. Nå har jeg inngått en slags ambassadør avtale med Ford og Vestlandske Auto, men forbeholdt meg retten til å latterliggjøre bilen på neste julebord hvis den ikke holder mål!

Guds gave
- Men bilen så langt?
- For første gang kjørte jeg direkte fra Ålesund til Oslo uten stopp og koste meg hele veien. Jeg har vært så inne i religionen den siste tiden at jeg kan vel si at Ford har vært en liten åpenbaring, sier Terje Sporsem med et smil.